2012. nov 20.

Mozogjunk heti 3x?

írta: Jó egészséget!
Mozogjunk heti 3x?

Kezdjük itt.jpg

Pár éve betöltve a 30. x-et azon kaptam magam, hogy... 
... a "hogy"-ot pontosan nem is tudom még értelmezni: jobb-e mint az átlag vagy netalán rosszabb-e?

Döntsék el!

Minap történt, hogy családostól megrohamoztunk egy homokozót. Egy egyszerű, nem túl EU kompatibilis homokozóról van szó, aminek a lényege, hogy egy nagy kör közepén fatákolmány és egy közepes méretű csúszda található. Egy ideig a homokkal biberákoltunk, de aztán, mivel közel volt az olimpia, elkezdődött a rohangálás. Először csak a gyerekek körözgettek időre a homokozóban, szigorúan ügyelve, hogy az elért idő 8 másodperc alatt legyen. Egy idő után - mivel a felnőtt is valahol még gyerek -, kitaláltuk, hogy fogózzunk. Úgy mezeien. 

Azon kaptam magam, hogy nagyon élvezem, de egyben, azért már spóroltam is az erőmmel - hisz' szeretnék még min. 40 évet élni -, kitaláltam, hogy megmászom a csúszda fakeretét. Magam is meglepődtem, milyen könnyen ment. Úgy szökkentem egyik cölöpről a másikra, ill. fel a létrán, hogy azt mások is megirigyelhetnék. 

Egy kicsivel később megérkeztek a környék leány gyermekei és ők is be szerettek volna kapcsolódni a mókába. Ennek természetesen semmi akadálya nem volt, kivéve az a tapasztalat, hogy egy 11-13 éves leánykát, őszintén szólva, nem könnyű elkapni. Nem vallottam szégyent, de az biztos, hogy tudtak menekülni. (Figyeltem is magamat, hogyan próbálok gyorsítani, hogy beérjem őket...).

Játék végén mindenki csatakosan, jól elfáradva leült a fa alá. Ekkor gondolkoztam el azon, hogy vagy nem vagyok még túl öreg ahhoz, hogy 30 felett beérjek egy tizenévest, vagy csak jól tartom magam?!

Ön mit gondol? 

Korábbi bringás élményemnél jeleztem, milyen jó ötletnek találom a "Mozogj heti 3x" kampányt. Most egy kis segítséget szeretnék adni ahhoz, mit tegyen, ha a "fogóban" nem akar alul maradni.

(Kedvenc videom a következő)

Ismeretlen? Bemutatjuk!

 

Szeretnénk megismertetni olyan hatóanyagokkal, amik nem annyira közismertek, de mindenképpen helyük van az egészségtudatos ember étrendjében. Most a Acidofilusz mutatjuk be Önnek. Ismerős a neve? Ha nem, most segítünk!

Epres acidofilusz rágótabletta  acidofilusz.jpg

Acidophilus

Minden ember szervezetében roppant mennyiségű baktérium található, melynek csupán kis százaléka káros. Hozzávetőlegesen a háromnegyed része hasznos baktérium, mint például az acidophilus.

Amikor a hasznos és káros baktériumok aránya megfelelő a szervezetben, akkor egészséges a bélflóra, nincsenek jelen emésztési problémák, betegségek és az immunrendszer is megfelelően működik.

A káros baktériumok fertőzéseket és betegségeket okozhatnak, valamint nagy részük mérgező a szervezet számára melléktermékeik által. Ám ezek a káros baktériumok csak akkor képesek romboló hatásukat érvényesíteni, ha túl nagy arányban vannak jelen a szervezetben, mely révén felborul az egyensúly és az immunrendszer túl gyenge ahhoz, hogy ellenálljon ezeknek a baktériumoknak.

A hasznos baktériumok pusztítói

Elég sok tényező létezik, melyek a hasznos baktériumok, köztük az acidophilus pusztulásához vezethetnek, ezáltal elősegítve a bélflóra egyensúlyának felborulását. Az egészség megóvása érdekében figyelni kell ezekre a tényezőkre és a lehető leginkább távol tartani szervezetünktől.

Ilyen pusztító hatással bír a hasznos baktériumokra a csapvízben található klór és nátrium fluorid. Ez ellen leghatékonyabban úgy tudunk védekezni, hogy nem fogyasztunk csapvizet, csak szénsavmentes ásványvizet, vagy tisztított vizet. A klórmentesítő víztisztító készülék csapra szerelhető, tökéletes megoldás lehet az acidophilus védelmében.

Erőteljes pusztító hatással bír a hasznos baktériumokra a dohányzás és az alkohol, a drogok és egyes gyógyszerek.

Táplálkozással is sokat lehet rontani a helyzeten, a túl fűszeres ételek, a szintetikus adalékanyagokkal telített félkész ételek, valamint az egyszerű cukrok, illetve cukros és szénsavas üdítők roppant mértékben képesek pusztítani a hasznos baktériumokat.

A gyógyításban olyan gyakran használt antibiotikumok elsöprő győzelmet aratnak a bélflóra felett. Elsődleges funkciója a káros baktériumok elpusztítása, ám ezzel együtt a hasznos baktériumok, többek között az acidophilus is távozik a szervezetből.

Az acidophilus fontossága

A hasznos baktériumok közül az acidophilus a legfontosabb, mivel ez a baktérium található meg a legnagyobb arányban a többihez képest.

Az acidophilus mennyiségével egyenes arányosságban áll a bevitt táplálék megfelelő feldolgozása és hasznosulása. Természetesen, ez sokkal messzebbre mutat, mint első ránézésre gondolnánk, hiszen a táplálék felszívódásának mértéke szinte minden szerv funkciójára hatással van, többek között a teljes immunrendszerre is.

Mivel az immunrendszer megfelelő működőképessége igen erősen függ az acidophilus mennyiségétől, ebből adódóan szinte minden betegséghez és rendellenességhez köze van.

Még azok a genetikai hajlamok is erősen függnek ettől a tényezőtől, amik öröklődés folytán mindenképpen jelen vannak, mivel erős immunrendszer esetén, akár egy életet le lehet élni úgy, hogy egy-egy hajlam nem üti fel a fejét.

Méregtelenítés okosan

Méregtelenítés során is rengeteg acidophilus távozik a szervezetből, melyek pótlására feltétlenül szükség van.

Azok számára, akik szeretnék elérni a méregtelenítés valódi célját, a tiszta és egészséges szervezetet, érdemes olyan táplálék kiegészítővel méregteleníteni, mely azonnal visszapótolja ezeket a fontos anyagokat.

Bármilyen méregtelenítést is végez valaki, a bélflóra egyensúlyát helyre kell állítani, melyhez rendelkezésre állnak különböző táplálék kiegészítő formájában a hasznos baktériumok. Kattintson ide az Epres acidofilusz rágótabletta megtekintéséhez!

Szólj hozzá

mozgás