2012. nov 20.

Az élettel betelve

írta: Jó egészséget!
Az élettel betelve

betelve az élettel.jpg

"Az ember hamarabb fog találkozni a marslakókkal, mint saját magával" Isaac Asimov

Két napja a buszmegállóban egy idős nénivel szóba elegyedtünk. Mondta, hogy rossz helyen szállt le és most várja a 4-es buszt, amivel haza tud menni. Mivel arra csak a 2-es jár, megmutattuk, hol az a buszmegálló (300m), ahol fel tud szállni. 
Hálálkodva indult el kiskocsijával, közben visszaszólt: "Ugye, nem jó megöregedni?"

Az öregedéssel nincs semmi gond - "természetes" folyamat -, de az már nem mindegy, milyenek leszünk/vagyunk öregkorunkra.

Gondolt már arra, hogy mondjuk, 100 évesen (egészségben és szellemi frissességben) egy kora délutáni, csendes, napsütéses órán kiül egy padra és hátradőlve azzal az érzéssel tekint maga elé, hogy az élet jó volt, amit szeretett volna, elérte, ha most vége lenne, akkor az "élettel betelve" költözne el.

Miért ne lehetne ezt mától vagy holnaptól tudatosan megélni? Hozzá lehet kezdeni bármikor. Nem szabad hagyni, hogy az élet apró, fontosnak látszó ügyei elvonják a figyelmünket arról, ami valóban fontos!
legjobb dolgok ellenségei a jó dolgok. Miért??? Mert elveszik az időt/lehetőséget az igazán fontos dolgoktól! 

Hányszor hisszük, hogy a hétköznapi tennivalóink annyira fontosak, hogy egyiket sem lehet kihagyni - így, persze elveszítjük azt, ami a legfontosabb, vagy csak egyszerűen nem marad időnk a legfontosabbra.

Egy közeli barátom mesélte, ő annyira fél, hogy mindig csak egy lépéssel mer előre gondolkodni. 
Ismerve, meg tudom érteni a helyzetét. Tanulság lehet számára, hogy, aki mindig csak az orra elé néz, az nem látja a célt. Így meg persze, még jobban lehet félni, mert hát nem is tudhatja, hova lyukad ki. 

Képzeljük el, hogy kirándulunk és tudjuk, hova szeretnénk menni. Először körbenézünk, felmérjük a terepet és megnézzük, körülbelül hogyan lehet eljutni odáig. Aztán egyre közelebb tekintünk és nekiindulunk.

Egy dolgot lehet tenni, de azt helyettünk senki más nem teheti meg: meg kell találnunk azt a célt, ahova szeretnénk elérni! Ha ez megvan, akkor fel tudjuk mérni, melyik lesz a legjobb út. Természetesen nem látunk minden akadályt előre, de nagyjából látni fogjuk, merre induljunk és mire figyeljünk. Ha meg elindultunk, akkor már néha elég az orrunk elé nézni (az ember amikor sétál, általában nem az orra elé néz, hanem előre).

Önnek van célja? Tervezett előre? Tudja, hogy mit szeretne elérni ebben az életben? Tudja mi az életfeladata, amiért köztünk van?

Ha igen, megosztaná velem válaszlevelében?

Ismeretlen? Bemutatjuk!

 

Szeretnénk megismertetni olyan hatóanyagokkal, amik nem annyira közismertek, de mindenképpen helyük van az egészségtudatos ember étrendjében. Most a Szezámpelyhet mutatjuk be Önnek. Ismerős a neve? Ha nem, most segítünk!

Szezámpehely

 

Szezámpehely.jpg

Kínában ötezer éve használják a szezámmagból sajtolt olajat tintához és főzéshez. A szinte teljesen tejtermék-mentes kínai konyhában elengedhetetlen kalciumforrásként épült be használata. Súlyarányosan több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej (hétszer annyit), vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával, az olajos magvak közül pedig egyenesen kiemelkedik. A kalcium mellett jelentős mennyiségben található benne magnézium, kálium, foszfor, vas, A-, E-, B1-, B2-vitaminok.

Kattintson ide az szezámpehely megtekintéséhez!

Kalcium nélkül nincs élet, de megfelelő mennyiségű magnézium nélkül, ami kiegyensúlyozza a kalciumot, a meszesedés áldozatai leszünk.

dr h.jpg

 

Egy érdekes felmérésre invitálom Önöket! A honlapunkon a jobboldali kék szavazási lehetőségnél kérem adja meg, hogy Ön naponta körülbelül hány órát tölt a napon.

Szólj hozzá