2015. jún 10.

Mégis ehető a "föld” - egy por, aminek elképesztő hatásai vannak?

írta: Jó egészséget!
Mégis ehető a "föld” - egy por, aminek elképesztő hatásai vannak?

Kovaföld.

Lehet, hogy azt hiszed, hogy te még nem találkoztál ezzel, pedig napról napra számtalan formában találkozol vele. Lássuk csak, hogy mi ez a különleges por.

A kovaföld nyomelemekben, ásványi anyagokban gazdag, sőt nagy mennyiségben kovasavat is tartalmaz. A természetes kovaföld már millió évekkel ezelőtt kialakult. Bányászatát tavak és tengerek mélyéről folytatják. Rengeteg módon felhasználják, így meg sem lepődhetünk, hogy emberi fogyasztásra is igen ajánlott.

Kovaföld, ami ehető?

Tudnod kell, hogy azért ne minden féle kovaföld alkalmas az emberi fogyasztásra. Az étkezési minőségű kovaföld egy természetes, szagtalan, halványbarna színű por. A neve ellenére igazából nem is földről van szó, hanem elhalt egysejtűek megkövesedett vázszerkezeteiről. Az étkezési minőségű kovaföld a szilícium-dioxid természetes és szerves forrása, több mint egy tucat (pontosan 15 féle) természetes formában megjelenő ásványi anyag található benne, melyek között a magnézium, a kalcium és a nátrium is helyet kap.

tisztito-meregtelenitohatask.jpg

Tisztít és méregtelenít

A kovaföld méregtelenítő és tisztító képességéről ismert. Megtisztítja a bélcsatornát, nyirokkeringést, ereket, bőrt (- kitűnő hajregeneráló), gyakorlatilag minden egyes sejt segítségére siet.Megszabadíthat a vírusoktól, gombáktól, parazitáktól, a különféle baktériumoktól és akár férgektől is. Mindezekből következik, hogy leküzdi a fertőzéseket és erős gyulladásgátló hatású. (Sokan fogyasztják is hatása miatt).

Titka: a hatékony felszívódás

A kovaföld egy igen rendkívül nagy keménységű anyag. A gyémánttal összehasonlítva: ha a gyémánt 9-es értékelést kap a keménységi skálán, a kovaföld a 7-es értéket kapja. A kovaföld hatékonysága részben keménységében rejlik. Hogy miért? Ahogy a kovaföld beleinkbe kerül, a lerakódott káros nyáktól megszabadítja szervezetünket: gyakorlatilag „dörzsöli” a bélfalakat, így a rárakódott feleslegtől megszabadítja a bélcsatornát. Ilyen módon egyensúly áll be emésztésünkben és anyagcserénkben. Mivel tisztábbak leszünk belülről, kisebb az esélye annak, hogy nem kívánatos dolgok alakuljanak ki emésztőrendszerünkben . A hatékonyabb felszívódás következménye a vitalitás, a fizikai és szellemi teljesítőképesség megnövekedése és az álmatlanság megszűnése.

hatasai-k.jpg

Milyen jótékony hatásai vannak még?

Ahogy korábban említettük, a kovaföld nagy mennyiségben tartalmaz szilícium-dioxidot, mely a csontváz és a kötőszövetek szerkezetét adja, így a kovaföld fogyasztásával megelőzhetőek a reumatikus és egyéb mozgásszervi problémák. A kovaföld fogyasztása idővel külsőnkön is meglátszik: a bőr kitisztul, rugalmasabb lesz, a haj megerősödik és fényesebbé, csillogóbbá válik. A kovaföld zsíroldó hatásának következménye a narancsbőr eltűnése, így a fogyáshoz is jelentős mértékben hozzájárul - ez pedig így a strandszezon elején jó hír a napszeretőknek.

Mivel a kovaföld alkotórészei nem halmozódnak fel szervezetünkben, a felesleges anyag kiürül. Éppen ezért nagyon fontos, hogyha elkezdjük szedni, akkor napi rendszerességgel fogyasszunk étkezési minőségű kovaföldet. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha éhgyomorra fogyasztjuk, vagy ha arra törekszünk, hogy az étkezésektől a lehető legtávolabbi időpontban fogyasszunk belőle. És hogy mennyit? Napi 1 púpozott evőkanálnyi mennyiség ideális. Ajánlott 2 dl vízben feloldani és meginni. Bármivel is fogyasztjuk, mivel színtelen, szagtalan porról van szó, akár gyümölcsjoghurtba, turmixba, egyéb ételekbe is keverhetjük, nem befolyásolja majd az ízélményt.

Ha inkább kapszulában szeretnéd fogyasztani, az is megoldható.

Fontos, hogy fokozatosan emelhetjük az étkezési kovaföld bevitelét, hogy elkerüljük a drasztikus méregtelenítést: kezdetben érdemes teáskanálnyi mennyiséggel kezdeni és sok vizet fogyasztani mellé.

Kattints ide és nézd meg, hogy milyen kovaföldek közül válogathatsz!

Szólj hozzá

étrend-kiegészítők