2012. júl 17.

Lazítson! 2. A szabadság érzésének megtapasztalása

írta: Jó egészséget!
Lazítson! 2. A szabadság érzésének megtapasztalása

kep1.jpg

Ahova Ön megy, én is oda ...

Stresszmentes tippek második leveléhez érkeztünk.

Utazott már autóval úgy, hogy az út szélén az uticélját táblán mutató ember mellett mentek el? Szerintem biztosan. Sokan mesélték, hogy az előző rendszerben a kiskatonák folyamatosan ezt a módszert használták arra, hogy a laktanyából haza, majd vissza jussanak.

Valami rejtélyes módon egyszer én is belekóstoltam ebbe a folyamatba és azóta mindig hihetetlen örömmel tölt el, ha újra így közlekedem. A múlt héten, idén először, megtettem. Már hiányzott. 
No nem az, hogy 30 °C felett, délben kint álljak a tűző napon, meg az sem, hogy benzingőzt szagoljak, ha az én oldalamra fújja a szél, hanem azt az érzést, ami...

... ami annyira összekapcsolódik a szabadsággal, hogy valahol a nagy semmi közepén állok az út mellett. A szél fúj, a táj gyönyörű és arra várok, hogy valaki kedvességből azt mondja, segítségemre lesz! Hihetetlen érzéseket tudok ekkor megélni.

És ezt lehet még fokozni!

kep2.jpg

Van egy olyan stoppolási módszer, ami szintén segít, hogy a stresszes hétköznapokat feloldhassa. Nem saját ötlet, de nagyon jó szívvel ajánlom! Itt olvashat róla! http://szerencsesember.hu/szabad-stoppos/#more-970

Tippek, alternatívák:

1. ha stoppol, akkor a helység előtt vagy után kérje meg, hogy tegyék ki (a városban nem veszik fel az embert és néha sokat kell gyalogolni, mire kérhetünk a városból); maradjon vidám ha integetnek a kocsiból. Tény, hogy az emberek nem azért járnak kocsival, hogy elvigyék, de ha valaki ezt mégis megteszi, az hatalmas érzés! Ezt érdemes kivárni.

2. ha úgy dönt, hogy Önnek túl kockázatos lenne a stoppolás, akkor egy "városi" alternatívát ajánlanék. Séta, játékosan. Ezt a nagyon egyszerű feladatot lehet fokozni, hogy ne legyen unalmas. Egyszerűen minden egyes utcasarkon dobjon fel egy pénzérmét. Ha "fej", akkor menjen jobbra, ha "írás", akkor pedig balra. Így olyan helyeken is járhat, amerre eddig nem tévedt saját lakóhelyén. Élvezze az új látnivalókat és szabaduljon meg a KELL (oda KELL érnem, erre KELL mennem) kényszerétől.

kep3_1.jpg

Következő levelünkben pedig 3. tippként pedig egy kreatív módját mutatom be annak, hogy hogyan lehet a világot másként szemlélni. (Tudományos bizonyítékkal alátámasztva!)


Továbbra is az Ön egészsége szolgálatában,
Czirják Tamás



Szólj hozzá