2014. júl 30.

Tejet minden asztalra! De milyet?

írta: JóEgészség Tamy
Tejet minden asztalra! De milyet?

kókuszdió.JPGEgy pohár tej a mindennapi egészségért? A számos különböző felfogás ellenére egyvalamiben a tejellenzők és a tejrajongók is kénytelenek egyetérteni: a tej tele van kalciummal, segíti a csontok fejlődését, illetve azok egészségesen tartását. Ez tehát azt jelenti, ha nem iszunk vagy nem ihatunk tejet, pótolni kell azt valamivel, ami legalább olyan mértékben dúskál a tápanyagokban, mint a bocinak szánt éltető nedű. De vajon mi a legjobb megoldás?

A különböző tejkészítményeknek egyébként sem sok közük van tehéntejhez, többnyire azok melléktermékéből, különböző tejsavókból és egyebekből készülnek. Ez utóbbiak egyébként nem károsak, sőt, viszont tény ami tény: nem azt nyújtják szervezetünknek, mint a tej. Éppen ezért tejkészítmények, tejitalok helyett érdemesebb lehet valami egészen mást választani. Szóba jöhet a szójatej, ízlés dolga, meg persze pénztárcáé, hiszen nem mindenki tudja ezt megfizetni.

Amennyiben viszonylag olcsó megoldást keresel vagy egyszerűen csak szívesebben iszod azt, amit te magad készítettél, próbáld ki egyszerű, ám annál finomabb kókusztej receptünket!

Szólj hozzá

egészség tej kókusztej egészséges táplálkozás tehéntej szójatej kiegyensúlyozott étkezés